Dans voor het Leven geselecteerd voor competitie programma van het San Francisco Dance Screen Film Festival

Dans voor het Leven van Marijke Jongbloed, in première gegaan in Utrecht op 2010) en in theater in 2011 als LIVING THE DANCE, is geselecteerd voor het competitie programma van het San Francisco Dance Screen Film Festival.

De film wordt dagelijks vertoond van 12 – 27 september in het Museum of Performance & Design.

Dans voor het leven volgt vijf klassieke dansers over een periode van dertig jaar: van onbevangen kinderen tot veertigers die worden geconfronteerd met de eindigheid van hun danscarrière. Filmmaker Marijke Jongbloed laat zien hoe het hen is vergaan, wie ze zijn geworden, welke wendingen hun levens hebben genomen en wat er is overgebleven van hun dromen en ambities.

www.dansvoorhetleven.nl