Tournee in VS voor Silent City

In september is de Nederlandse speelfim Silent City van Threes Anna te zien in een groot aantal steden in de Verenigde Staten.

De tour wordt georganiseerd door Film Festival Flix, een Amerikaanse distributeur die films die succesvol waren op internationale filmfestivals, beschikbaar wil maken voor Amerikaans publiek en vertoningen organiseert in arthouse bioscopen door het hele land.

De tournee begint op 11 september in Los Angeles, en gaat vervolgens langs onder andere New Orleans, Denver, Salt Lake City, Miami, Atlanta, San Francisco en Palm Springs. Regisseur en schrijfster van de film Threes Anna zal bij een groot aantal van deze vertoningen aanwezig zijn en na afloop in gesprek gaan met het aanwezige publiek.

Na de eerste voorstelling maakt Film Festival Flix Silent City ook via hun website online beschikbaar in de Verenigde Staten en vanaf oktober is de film te zien via Amerikaanse Video on Demand kanalen, waaronder Netflix.

Silent City, een productie van Keyfilm, beleefde zijn wereldpremière tijdens het San Sebastian International Film Festival 2012 en is sindsdien verkocht aan bijna twintig landen. De film is gebaseerd op Threes Anna’s roman De Stille Stad en gaat over Rosa, een jonge westerse vrouw die in Tokio de eenzaamheid trotseert om in de leer te gaan bij Master Kon, een van de grootste vismeesters van de wereld.

Bron: EYE International