ZigZag Kind gaat naar Amerikaanse bioscopen

De Nederlandse jeugdfilm NoNo het ZigZagKind wordt binnenkort uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen. De rechten zijn verworven door Menemsha Films, een distributeur die zich richt op arthousefilms.

Volgens producent Burny Bos moet de film na november in de Amerikaanse theaters gaan draaien. Het gaat om een beperkte release. Het is na Minoes de tweede film van regisseur Vincent Bal die in de Verenigde Staten in de bioscoop te zien is.

De film, met in de hoofdrollen Fedja van Huêt, Isabelle Rossellini en Jessica Zeylmaker, vertelt over een jongen die op reis naar zijn oom een mysterieuze opdracht krijgt. Hij gaat met een oude crimineel naar de Franse Rivièra om de waarheid achter zijn overleden moeder te achterhalen.

NoNo het ZigZagkind was inmiddels al op talloze grote internationale filmfestivals te zien, zoals Toronto en Berlijn. De productie won ook al diverse prijzen, waaronder de Jeugdprijs bij de European Film Awards en de Grote Juryprijs op het Internationale Festival van Kyoto.

Het is de derde Nederlandse film die in korte tijd in de Amerikaanse bioscopen te zien is. Ook de rechten van Borgman van Alex van Warmerdam en Matterhorn van Diederik Ebbinge zijn recent verkocht aan een Amerikaanse distributeur.

Bron: nu.nl