Voor NBF-leden: Uitnodiging DDG vertoning ‘Hoe luidt het land’

NBF- en DDG-leden zijn van harte uitgenodigd voor de komende ledenavond die plaats vindt op maandag 9 september. We draaien deze avond de documentaire Hoe luidt het land van Stella van Voorst van Beest. Na afloop zal Ditteke Mensink met haar in gesprek gaan over de film, maar ook over de problemen waar ze tegenaan gelopen is bij de distributie van de documentaire.

Hoe luidt het land
Hoe klinkt Nederland eigenlijk? Nemen we nog wel de tijd om eens goed te luisteren naar de geluiden om ons heen? Of is er zoveel geluid dat we ons liever afsluiten? Wat doet al het geluid met ons? Is het nog wel ergens echt stil in Nederland? En hoe klinkt dat, als het stil is?

Met deze vragen in het achterhoofd leidt Stella van Voorst van Beest ons door Nederland en laat ons bijzondere en alledaagse geluiden ervaren, laat zien hoe het geluid zichtbaar is in het Nederlandse landschap en zoekt en vindt stilte op soms onverwachte plekken. We leren zo het Nederlandse geluidslandschap kennen en zien hoe diep geluid letterlijk en figuurlijk doordringt in ons dagelijks leven.

Scenario en regie: Stella van Voorst van Beest
Producent: Volya Films, in co-productie met de BOS
Geluid: Piotr van Dijk

Geïnteresseerd om aanwezig te zijn? Meld je even aan op info@directorsguild.nl o.v.v. ledenavond 9 sept. Introducees zijn van harte welkom.

Datum: maandag 9 september
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: EYE Film Instituut, cinema 4