Kids & Docs Workshop in september van start

Kids & Docs Workshop
In de Kids & Docs Workshop ontwikkelen makers een filmplan voor een jeugddocumentaire van 15 minuten.

Makers worden aan de deelnemende omroepen gekoppeld en volgen voor de ontwikkeling van het filmplan ca. zeven maanden de workshop, die loopt van september t/m maart. Startpunt is dat de makers, vanuit een onderwerp of thema dat hen interesseert, researchen naar een kind met een verhaal dat hij of zij in de film wil vertellen. De nadruk ligt op het uitwerken, schrijven en visualiseren van het filmidee.

De workshop bestaat sinds 1999 en wordt georganiseerd in samenwerking met Cinekid en het Mediafonds. Aan het einde van dit traject wijst een jury van deskundigen het winnende filmplan aan. De projecten komen allemaal voor subsidie in aanmerking. Alle resultaten worden vertoond op de festivals Cinekid en IDFA en zijn op de televisie te zien bij http://www.zapp.nl/. IDFA 2012 presenteerde zeven uit de Kids & Docs Workshop voortkomende titels in het label IDFAcademy Results.

Workshop 2013-2014
De workshop 2013-2014 staat onder leiding van regisseur Coco Schrijber. Zij leidde al tweemaal eerder de Kids & Docs Workshop (2009/2010 en 2010/2011), destijds samen met Boudewijn Koole. Ook was zij in 2010 workshopleider van de IDFA-Mediafonds Workshop en is zij regelmatig gastdocent in het buitenland, onder meer aan de filmscholen in Mexico en Kopenhagen.

Schrijber studeerde aan de Rietveld Academie, richting audio-visueel. Haar debuutfilm In Motion ging op IDFA 1994 in première en won de eerste prijs op het Italiaanse filmfestival Villa Rome. Haar korte documentaire over kinderen, Niet Groot, Niet Klein won Het Gouden Beeld. Haar eerste lange documentaire First Kill werd op IDFA 2001 geselecteerd voor de Joris Ivens Competitie (thans IDFA Competition for Feature-Length Documentary) en won de KNF Prijs op het Nederlands Filmfestival. Mooie Wereld draaide op festivals in Rome, Spanje, New York, Houston en Armenië en won zes internationale prijzen. Haar tweede lange documentaire Bloody Mondays & Strawberry Pies won een Gouden Kalf voor beste lange documentaire en was de officiële Nederlandse inzending voor de Oscars in 2009.

Bron: IDFA