Reminder: Call for Films Beeld voor Beeld 2013

Het Beeld voor Beeld documentaire filmfestival roept makers nogmaals op om films in te zenden voor hun programma.

Beeld voor Beeld is een documentaire filmfestival handelend over culturele diversiteit. Voortgekomen uit de visuele antropologie vertoont het festival documentaires over uiteenlopende (sub)culturen en biedt het een ontmoetingsplaats voor filmmakers en publiek met verschillende culturele achtergronden. Alle filmmakers zijn aanwezig en er wordt veel aandacht besteed aan de discussie tussen hen en het publiek.

Inschrijving staat open voor iedere productie die zich bezighoudt met cultuur, beeldvorming en/of sociale vraagstukken, of die past binnen het thema van het festival. Ook films die niet in het thema passen komen voor selectie in  aanmerking. Tevens zal er een sectie gewijd zijn aan studentenfilms.
Dit onderdeel staat open voor alle opleidingen visuele antropologie en andere documentaire filmopleidingen.

Naast algemene thema’s met betrekking tot culturele diversiteit, zal tijdens de 24e editie uitgebreid aandacht besteed worden aan het thema Beelden uit de West. In 2013 is het 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft in Suriname en de Nederlandse Antillen. We kijken hoe deze Nederlandse overzeese gebiedsdelen in beeld zijn gebracht sinds de eerste filmbeelden uit 1921. We kijken ook naar hedendaagse films, waarbij we vooral aandacht besteden aan de manier waarop filmmakers uit deze gebieden hun eigen cultuur en wortels onderzoeken en in beeld brengen.

U kunt uw film inzenden tot vrijdag 30 augustus 2013, 17.00 uur.

Bron: Beeld voor Beeld