De NBF, NFF en The Academy presenteren: The Dutch ACES seminar op 1 oktober 2013

Op dinsdag 1 oktober organiseert de Nederlandse beroepsvereniging van film- en televisiemakers (NBF) tijdens het Nederlands Film Festival in samenwerking met The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences uit Los Angeles een internationaal georiënteerd en uniek seminar over Academy Color Encoding System (ACES), een workflow-architectuur die noodzakelijk is voor de nieuwe digitale cinema camera’s.

Op het seminar, dat gericht is op alle film/tv-professionals, zal vooraanstaande spreker Jim Houston (US) aan de hand van levendige voorbeelden uiteenzetten wat het belang en de noodzaak van een gezamenlijke workflow-architectuur is voor de internationale en Nederlandse sector.

Jim Houston: principal of Starwatcher Digital, consults on digital production for motion pictures and television. He is chair of the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences’s Image Interchange Framework committee, a project of the Academy’s Science and Technology Council, and is active in standards development for digital cinema, ACES/IIF, metadata, and future display systems. 
Previously, he was Vice President of Technology and Engineering for Sony Pictures where he designed and built the 4K post production facility, Colorworks, and was Producer for the new Sony F65 motion picture camera “Sample Reel”. He has received two Academy Science and Engineering awards and previously developed digital production facilities for animation, visual effects, and post-production at Walt Disney Feature Animation, Sony Pictures Imageworks, Pacific Ocean Post, Mainframe Entertainment, Pacific Title & Art Studio, and Postworks L.A.”

Wat is het ACES seminar?
ACES is een gestandaardiseerde aanpak, het is een nieuwe manier van omgaan met kleur in het filmen, creëren, bekijken en verwerken van digitale filmbestanden. ACES garandeert de makers dat de kleuren ondanks vele verschillende productiemethodes altijd hetzelfde zullen zijn. ACES wordt nu al in toonaangevende filmindustrieën over de hele wereld toegepast, dus dit is dé kans om als Nederlandse professional ook kennis te maken met deze workflow-architectuur.

Lees hier alles over ACES op de website van The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences

Voor wie is het seminar?
Dit seminar is interessant voor nagenoeg alle functies binnen de branche. Voor zowel producenten, productieleiders, regisseurs als voor cameramensen, camera-assistenten, data-handlers, editors, VFX-sers, colorgraders.

Middagsessie 14:30 tot 17:00 – Wat betekent ACES voor het budget en voor de inhoud van mijn film? – gericht op producenten, productieleiders, regisseurs.

Avondsessie 19:00 tot 21:30 – Wat betekent ACES op technisch vlak? – gericht op cameramensen, camera-assistenten, data-handlers, editors, VFX-sers, colorgraders.

Dutch ACES Seminar
Datum: dinsdag 1 oktober 2013
Locatie: Blauwe Zaal van Stadschouwburg Utrecht, Lucasbolwerk 24, Utrecht
Kosten: NBF-leden €12,50, niet-leden €25,-

Kaarten voor het event kunnen worden via de website van het Nederlands Film Festival worden aangeschaft, informatie hierover en de link worden z.s.m. gecommuniceerd.