Uitnodiging Dutch ACES Seminar door NBF i.s.m. The Academy of Motion Picture Art en Sciences

Betreft:             Dutch ACES Seminar
Locatie:            Stadschouwburg Utrecht
Datum:             1 oktober 2013
Nader bekend gemaakt

“The Academy Color Encoding System (ACES) is currently undergoing industry-wide production trials by the major Hollywood studios, widespread adoption by equipment manufacturers and post-production/VFX facilities, and standardization by the Society of Motion Picture and Television Engineers.”

Op 1 oktober 2013 verzorgd de NBF in samenwerking met The Academy of Motion Picture Art en Sciences tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht een uniek seminar voor de Nederlandse filmindustrie.

In dit unieke semiar wordt de nieuwe architectuur voor kleurgebruik in de film productie gepresenteerd: ACES (Academy Color Encoding System).

Met de nodige trots kunnen wij melden dat deze presentatie wordt gegeven door Jim Houston.

“Jim Houston, principal of Starwatcher Digital, consults on digital production for motion pictures and television. He is chair of the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences’s Image Interchange Framework committee, a project of the Academy’s Science and Technology Council, and is active in standards development for digital cinema, ACES/IIF, metadata, and future display systems. 
Previously, he was Vice President of Technology and Engineering for Sony Pictures where he designed and built the 4K post production facility, Colorworks, and was Producer for the new Sony F65 motion picture camera “Sample Reel”. He has received two Academy Science and Engineering awards and previously developed digital production facilities for animation, visual effects, and post-production at Walt Disney Feature Animation, Sony Pictures Imageworks, Pacific Ocean Post, Mainframe Entertainment, Pacific Title & Art Studio, and Postworks L.A.”

Wat is het ACES seminar?
ACES is een gestandariseerde aanpak, het is een nieuwe manier van omgaan met kleur in het filmen, creëren, bekijken en verwerken van digitale film bestanden. ACES garandeerd de makers dat de kleuren ondanks vele verschillende productie methodes altijd het zelfde zullen zijn.

Voor wie is het seminar?
Dit seminar is interessant voor nagenooeg alle functie binnen de film branch.

Voor zowel:
Producenten, productieleiders, Regisseurs

Als voor:
Cameramensen, camera-assistenten, data-handlers.
Editors, VFX-sers, colorgraders.

Kosten: NBF-leden 12,50
niet leden 25

Aanmelden: