Eskil & Trinidad openingsfilm Cinekid

Cinekid opent 16 oktober 2013 het 27ste festival in de Amsterdamse Westergasfabriek met de spannende familiefilm ‘Eskil & Trinidad’ uit Zweden.  Met deze Nederlandse première verwelkomt Cinekid het nieuwste voorbeeld van een kwalitatief hoogstaande Zweedse kinderfilm. Het is het filmregiedebuut van de Zweedse Stephan Apelgren, die eerder onder andere de populaire detectiveserie Wallander regisseerde.

Voor het Cinekid Festival is Eskil & Trinidad de ideale openingsfilm. De klassieke jeugdfilm toont op gevoelige en humorvolle wijze de kracht van eigenzinnigheid die soms nodig is om je eigen weg te vinden. Kinderen willen graag hetzelfde als anderen zijn. Maar wat gebeurt er als de omstandigheden dat niet toelaten?

Het verhaal van de film kwam tot stand toen regisseur Stephan Apelgren zelf door een echtscheiding ging. Om zijn zoontje te troosten bedacht hij het verhaal over een jongen die door de scheiding van zijn ouders zijn moeder mist.

Dit jaar won de film ECFA Award voor beste Europese kinderfilm  bij het BUFF – International Children and Young People’s Film Festival in Malmö.

Cinekid Festival

De 27ste editie van het internationaal Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor kinderen vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 25 oktober 2013 in Amsterdam.  Maar ook in meer dan 30 steden door het hele land is er tijdens de herfstvakantie van alles te doen!

Bron: Cinekid