IDFA zoekt jonge filmliefhebbers voor selectie DOC U

Meld je aan voor de DOC U selectiecommissie!
Van 20 november tot en met 1 december vindt in Amsterdam het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, het grootste documentairefestival ter wereld. Tien dagen lang worden meer dan driehonderd films vertoond op locaties in het centrum van Amsterdam. Boeiende verhalen uit de werkelijkheid, soms onwerkelijker dan welke speelfilm ook.

Een van de festivalprogramma’s, het DOC U programma, bestaat uit een selectie films die speciaal voor het jongere festivalpubliek interessant zijn. Niet omdat IDFA dit vindt, maar omdat jongeren zelf hebben aangegeven dat deze films de moeite waard zijn.
Hierbij roepen we je op te helpen bij de selectie voor komend festival.

Ben je:
– filmliefhebber,
– tussen de 15 en 22 jaar,
– iemand die graag zijn/haar mening geeft,
– beschikbaar om op het IDFA kantoor (in Amsterdam centrum) films te komen kijken op een van de volgende momenten:
– 12 september van 16.30 tot 22 uur,
– 14 september van 13.00 tot 17.30 uur,
– 19 september van 16.30 tot 22 uur,

dan nodigen we je hierbij uit om je aan te melden.

Wat krijg je terug voor het meewerken aan de selectie van de DOC U films?

Twee vrijkaartjes voor een DOC U voorstelling naar keuze (en dan natuurlijk voor één die je nog niet hebt gezien tijdens het selecteren)

De mogelijkheid om films te selecteren met vrienden en andere jongeren in de privé bioscoopzaal van IDFA.

Eventuele reiskosten worden naderhand vergoed.

Naar je mening wordt geluisterd! De bevindingen van de selectiecommissie zijn leidend. Dat wil zeggen dat jij als commissielid mede bepaalt welke films leeftijdsgenoten dit jaar te zien krijgen tijdens IDFA 2013.

Het aantal plekken is beperkt, dus meld je zo snel mogelijk aan via Marije Veenstra: marije@idfa.nl. Vermeld in je aanmelding: leeftijd, woonplaats, op welke van bovenstaande data je kunt en waarom je deel wilt nemen.

Heb je nog vragen? Mail dan naar bovenstaand adres of bel Marije op 020-6273329. Mocht je nog vrienden weten die dit ook leuk zouden vinden, deel dan dit bericht! – See more at: http://www.idfa.nl/nl/uitgelicht/meld-je-aan-voor-de-doc-u-selectiecommissie.aspx#sthash.xx00KVrz.dpuf

Bron: IDFA