Internationaal succes voor Matterhorn

Matterhorn is verkocht aan de Verenigde Staten en Engels-sprekend Canada. Sales agent Media Luna heeft een deal gesloten met Artsploitation, een distributeur in de Verenigde Staten die gespecialiseerd is in intrigerende, onvoorspelbare en uitdagende films.

De tragikomedie zal door hen worden uitgebracht in Noord-Amerikaanse bioscopen in 2014. Eerder werd de film al verkocht aan Polen, Brazilië, Duitsland en Zuid-Korea.

Matterhorn, geschreven en geregisseerd door Diederik Ebbinge en geproduceerd door Column Film, oogst internationaal succes sinds het winnen van de Publieksprijs op het Rotterdam International Film Festival. De film werd recentelijk nog bekroond met drie prijzen (de Publieksprijs, Prijs van de Russische Filmkritiek en de Prijs van de Russische Filmclubs) tijdens het Moscow International Film Festival en werd ook gepresenteerd op het Taipei International Film Festival en het Shanghai International Film Festival.
Matterhorn zal de komende tijd nog worden vertoond op het Vancouver International Film Festival (Canada), Golden Boll Film Festival in Adana (Turkije), het ComedyCluj Film Festival (Roemenië) en het Valladolid International Film Festival (in Spanje).

Matterhorn gaat over Fred, die in een klein gelovig dorpje een eenzaam bestaan leidt. Zijn vrouw is overleden en hij heeft geen contact meer met zijn zoon. Het enige wat hij nog doet is naar de kerk gaan en naar Bach luisteren. Als er in het dorp plots een vreemdeling opduikt, brengt een ontmoeting met de man weer kleur in Fred´s leven.

Bron: EYE International