33e Nederlands Film Festival opent landelijk

De openingsfilm van het Nederlands Film Festival, HOE DUUR WAS DE SUIKER van Jean van de Velde, is op de openingsavond van het festival ook landelijk in de bioscopen te zien.

Het is voor het eerst dat de openingsfilm tegelijkertijd in première gaat met vertoningen in andere bioscopen in Nederland. HOE DUUR WAS DE SUIKER is op woensdag 25 september van Groningen tot Maastricht én natuurlijk in Utrecht te zien. Kaarten voor deze feestelijke avond zijn vanaf vandaag te bestellen via filmfestival.nl/publieksopening.

HOE DUUR WAS DE SUIKER, gebaseerd op de succesvolle roman van Cynthia McLeod, is een historisch drama vol jonge steracteurs. Precies 150 jaar na de afschaffing van de slavernij in Suriname schitteren talenten als Gaite Jansen, Yootha Wong-Loi-Sing, Yannick van de Velde en Benja Bruijning in een meeslepend filmverhaal over twee jonge vrouwen in de toenmalige Nederlandse kolonie.

De feestelijke publieksopening van het NFF is landelijk te beleven. Maar ook in Utrecht zelf, de thuisstad van het NFF, is het publiek welkom voor de publiekspremière waar cast & crew aanwezig zijn. Ook worden zij getrakteerd op een optreden van de Afro-Surinaamse band Lobi Firi in het Festivalpaviljoen op de Neude.

Paul Voorthuysen (MEES KEES, OEROEG) en Richard Claus (DE HEINEKEN ONTVOERING, BLACK BUTTERFLIES) produceren HOE DUUR WAS DE SUIKER. Entertainment One Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. Vanaf donderdag 26 september is HOE DUUR WAS DE SUIKER in de bioscopen in Nederland te zien.

Het 33e Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht. #nff2013

Bron: Nederlands Film Festival