Burny Bos vraagt publiek om geld voor realisering WIPLALA

Producent Burny Bos vraagt het publiek de nieuwe film Wiplala mee te financieren. Er ontbreekt nog een half miljoen euro in het budget van 7 miljoen, en de filmmaker hoopt dat gat op deze manier te kunnen dichten.

Het is voor het eerst dat Bos zijn toevlucht zoekt tot crowdfunding. Deze manier van geld inzamelen is de afgelopen jaren succesvol gebleken. Onder meer de film Flirt van Eddy Terstall en Dark Blood, de laatste film van River Phoenix, konden dankzij bijdragen van het publiek worden gemaakt.

Wiplala is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Het verhaal vertelt over een vader en twee kinderen die door het wondermannetje Wiplala worden verkleind en daardoor in allerlei malle situaties terecht komen. Het is een van de laatste grote boeken van Schmidt die nog niet is verfilmd.

Eerder maakte Bos met succes bioscoopversies van onder meer Minoes, Abeltje en Pluk van de Petteflet. Acteurs zijn nog niet bekendgemaakt, maar de regie is in handen van Tim Oliehoek. De regisseur maakte eerder actiekomedies als Vet Hard! en Pizza Maffia. Zijn nieuwe film Chez Nous, over een groep homo’s die tijdens de GayPride een overval plegen om hun stamkroeg te redden, gaat in oktober in premiere.

Wiplala moet kerst 2014 in de bioscoop te zien zijn. De opnames moeten later dit jaar beginnen.

Bron: nu.nl