Jeugddocumentaire Mookie wint eerste prijs in Mexico

De jeugddocumentaire Mookie van regisseur Neske Beks heeft de eerste prijs gewonnen tijdens het 18th Children Film Festival in Mexico.

Mookie is inmiddels in totaal voor zo’n 11 (inter)nationale film festivals geselecteerd en heeft daarbij ook een nominatie voor The Best Doc For Kids op het Parnu Film Festival in Estland.

Synopsis
Mookie (9) is geheim agent 008, gestationeerd in de Bijlmer en leeft een leven vol dromen, spanning en avontuur. Maar in het dagelijkse leven is hij ook het broertje van Mamita, en de zoon van Suyen, en worstelt hij met een vreemde bloedziekte met een rare naam: sikkelcelanemie. Mookie gedraagt zich nooit als een ziek jongetje: hij lijkt makkelijk door het leven te gaan, is geliefd, rapt, danst, kickbokst en voetbalt. Mookie is nergens bang voor, zegt hij. Maar als geheim agent gaat er geen dag voorbij of de dood ligt op de loer…

FilmFestivals:

IDFA / 2012 / Amsterdam (WP)
Sebastopol Documentary Film Festival / 2013 / VS (IP)
BUFF / 2013 / Zweden
Reel 2 Real / 2013 / Canada
Dokfest Munich / 2013 / Duitsland
ViewFinders / 2013 / Canada
Festival Regard sur le court métrage / 2013 / Canada
DOXA / 2013 / Canada
Pärnu / 2013 / Estland
Int’l Children’s Film Festival / 2013 / Mexico
Nederlands Film Festival / 2013 / Utrecht

Een productie van Zuidenwind Filmprodukties in samenwerking met de NCRV. De productie kwam tot stand met steun van het Mediafonds en NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

Voor meer informatie over de film en de trailer: zie www.mookiedefilm.nl.

Bron: Zuidenwind Filmprodukties