Leontine Petit geselecteerd voor Producers Lab Toronto

Leontine Petit van Lemming Film is geselecteerd om deel te nemen aan het Producers Lab Toronto (4 t/m 7 september) tijdens de komende editie van het Toronto International Film Festival.

Het evenement wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar georganiseerd door  European Film Promotion (EFP), in samenwerking met de Ontario Media Development Corporation (OMDC) en het Toronto International Film Festival. Het platform is opgezet om de ontwikkeling van Europees-Canadese coproducties te stimuleren. Dit jaar zijn ook producenten uit Australië en Nieuw Zeeland uitgenodigd.

Leontine Petit maakt deel uit van een groep van in totaal 24 producenten uit Europa, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Gedurende vier dagen zoeken zij naar projecten met een breder spectrum aan mogelijkheden voor financiering, distributie en creativiteit. De participanten nemen deel aan pitching sessies, casestudies en rondetafelgesprekken.

De Producers Lab Toronto-participanten hebben allen succesvolle coproducties op hun naam staan en hebben projecten van hoge kwaliteit in de pijplijn, die interessant kunnen zijn voor de internationale markt. Petit is gekozen uit eerdere deelnemers van het prestigieuze EFP netwerkplatform in Cannes,  Producers on the Move.

Leontine Petit is als producent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en financiering bij Lemming Film (sinds 1995) in Nederland en bij Hamster Film (sinds 2011) in Duitsland. Van deze twee bedrijven is ze ook mede eigenaar. Ze studeerde Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft EAVE afgerond, ze is lid van het ACE netwerk www.ace-producers.com. Tussen 1995 en 1998 was ze verantwoordelijk voor de televisieprogrammering van het Cinekid Film- en Televisiefestival in Amsterdam, van 1998 tot 2002 adviseur voor de jeugdspeelfilm van het Nederlands Fonds voor de Film, van 2003 tot 2008 bestuurslid van het Maurits Binger en tot 2003 bestuurslid van de MEDIA Desk. Van 2005-2009 was ze adviseur commissie Film voor de Raad van Cultuur. In 2006 was ze Producer on the Move.

Voormalige deelnemers aan het Producers Lab Toronto uit Nederland zijn Els Vandevorst van N279 Entertainment (2012) en Reinier Seelen van Rinkel Film (2010).

Bron: EYE International