BORGMAN wint buitenlandse prijs

De Nederlandse film BORGMAN van regisseur Alex van Warmerdam heeft de competitie gewonnen op het Europees Film Festival in Servië. Van Warmerdam won de hoogste bekroning van het festival, waar 13 geselecteerde Europese films streden om de hoofdprijs, de Golden Tower Award.

De jury prees BORGMAN, waarin Hadewych Minis de hoofdrol speelt, als een “krachtige, dappere en unieke film. Het verhaal is prachtig geregisseerd en kent een onverwachte en surrealistische wending aan het slot.”De twintigste editie van het Europese Film Festival in Servië vond de afgelopen week plaats in de Servische steden Palic en Subotica.

De zwarte komedie BORGMAN doet het opvallend goed in het buitenland. De achtste film van Alex van Warmerdam werd eerder dit jaar geselecteerd voor de competitie in Cannes, de eerste Nederlandse productie in bijna veertig jaar.

Daar viel de film niet in de prijzen, maar werd door critici wel geprezen en vergeleken met Michael Haneke en David Lynch. BORGMAN is inmiddels verkocht aan tientallen landen, waaronder de Verenigde Staten.

De film vertelt over een mysterieuze vreemdeling die zich aandient in een villawijk. Naast Minis spelen Jan Bijvoet en Eva van de Wijdeven de hoofdrollen. BORGMAN is eind augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: BuzzE