Claudia de Breij doet filmconference op NFF

Claudia de Breij speelt dit jaar tijdens het Nederlands Film Festival een speciale voorstelling over de Nederlandse film.

Het avondvullende programma Alleen voor de Nederlandse film is op 1 oktober te zien in de Stadsschouwburg in Utrecht.

De cabaretière laat in de eenmalige voorstelling haar favoriete filmfragmenten zien, vertelt over haar liefde voor de Nederlandse film en zingt ook een aantal liedjes van haar nieuwe album Alleen. De Breij is een groot filmliefhebber.

Tot haar Nederlandse favorieten behoren De Aanslag van Fons Rademakers, Turks Fruit en Soldaat van Oranje van Paul Verhoeven en Een Maand Later van Nouchka van Brakel.

De kaartverkoop voor Alleen voor de Nederlandse film gaat vrijdag van start. Het NFF zet daarmee de traditie voort die cabaretier Theo Maassen vorige jaar begon. Hij hield toen op de slotavond, tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren, een speciale film-conference waarin hij op geheel eigen wijze de Nederlandse films van het afgelopen jaar besprak.

Bron: Nederlands Film Festival

De Breij presenteert dit jaar ook weer de dagelijkse talkshow op het NFF. De 33e editie van het evenement vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober.