The Crowdfunders wint Kijkerspitch TV Lab

Het programma The Crowdfunders van Priscilla Verwoert heeft de kijkerspitch van TV Lab 2013 gewonnen. Dat heeft Giel Beelen vrijdag bekend gemaakt in zijn radioshow Giel op 3FM.

Van de drie finalisten kreeg haar programma-idee de afgelopen week de meeste stemmen. Verwoert versloeg daarmee Marcel Schurgers met zijn format Mag Het Een Onsje Meer Zijn? en Jolien Former met haar programma-idee Veelgestelde Vragen.

Verwoert (41 jaar, Aalsmeer) wint daarmee 2.500 euro en haar programma The Crowdfunders wordt door BNN echt gemaakt en op 13 augustus uitgezonden tijdens TV Lab (de week van 12 tot en met 16 augustus) op Nederland 3. Een teaser van het programma is te zien op tvlab.bnn.nl.

The Crowdfunders is een programma over ambitieuze jonge mensen die overlopen van de dromen en plannen; een eigen restaurant opstarten, een studie in Amerika volgen, een weeshuis in Bangladesh opzetten of een groot theaterstuk produceren. Om die dromen te kunnen waarmaken hebben ze een zak geld nodig, maar aankloppen bij een subsidiefonds of bank heeft in crisistijd vaak weinig zin. Dus zoeken ze een nieuwe weg: crowdfunding. Iedereen kan, in ruil voor een tegenprestatie, doneren aan het project.

In The Crowdfunders volgt BNN hen op weg naar het verwezenlijken van hun droom. Bedenkster Verwoert zal het programma de komende tijd met BNN verder gaan vormgeven.

Bron: BNN