IDFA 2013 – oproep om documentaire(projecten) in te sturen en het festival te bezoeken

Kom naar IDFA en geniet van de mooiste documentaires van het jaar en tijdens de 26ste editie van IDFA (20 november tot 1 december).

Discussies over de nieuwste trends in documentaire, de financiering of verkoop van films het gebeurt allemaal op IDFA. Dé plek om internationale collega’s en vrienden uit de  documentairewereld te ontmoeten.

IDFA biedt professionals uit de documentaire industrie met diverse passen toegang tot het festival, de twee markten (Docs for Sale en IDFA Forum) en IDFAcademy, het trainingsprogramma voor aankomende filmmakers. Op de IDFA website alle richtlijnen en een overzicht van de verschillende passen. Deadline voor accreditatie:10 oktober.

Zoekt u internationale partners en financiering om uw documentaire project te realiseren, schrijf dan uw project in voor  IDFA Forum. Naast de vertrouwde Central Pitch en Round Table Pitches  introduceert het Forum dit jaar 2 nieuwe pitch categorieën. Ten eerste de work in progress sectie voor projecten die bijna af zijn en distributeurs en TV kopers zoeken. Daarnaast Docs4Cinema, de categorie voor documentaires die mikken op een cinema release en zoeken naar internationale co-producers om samen het project te realiseren. De deadline voor het inzenden van projecten voor IDFA Forum is 1 september.

IDFA biedt een internationaal podium aan documentairemakers. Films die gereed zijn kunnen worden ingezonden voor een van de programma secties van  IDFA (deadline 1 augustus).

Docs for Sale is een uitgelezen markt om documentaires te presenteren aan internationale kopers van tv stations, distributeurs en/of festival programmeurs. Lees meer over alle industry activiteiten incl. IDFA programma en deadlines op onze website.

Of ga direct naar uw MyIDFA login pagina voor het accreditatieformulier en het IDFA, Docs for Sale of Forum entry formulier.

We kijken uit naar een mooie documentaire oogst en hopen jullie te verwelkomen tijdens de 26ste IDFA editie!

Bron: IDFA