EYE: premières ‘Kapringen’ en “The Loneliest Planet’ met Gael García Bernal

Afgelopen weekend opende levende legende Anita Ekberg (La dolce vita)´Fellini – The Exhibition´ in EYE. De tentoonstelling is dagelijks te zien van 11.00 – 18.00 en op vrijdagen tot 21.00. Bezoekt u de tentoonstelling in combinatie met een film dan betaalt u voor een combiticket slechts € 18,50.

Kapringen

Vanaf donderdag 4 juli, 10.45: Nieuwe Deense thriller van Tobias Lindholm (schrijver Jagten, Borgen) met Pilou Asbæk (Borgen) over de kaping van een Deens vrachtschip door Somalische piraten. Het vrachtschip MV Rozen koerst richting de haven als het wordt gekaapt door Somalische piraten. Onder de bemanning bevinden zich de scheepskok Mikkel en de ingenieur Jan. De kapers eisen miljoenen voor de vrijlating van de bemanning, zenuwslopende onderhandelingen tussen de directeur van de rederij en de piraten eisen hun tol.

The Loneliest Planet (inleiding Joost Broeren 4/7, 19.30)

Vanaf donderdag 4 juli, 19.30: voor haar tweede speelfilm wist de Russisch-Amerikaanse Julia Loktev acteurs Gael García Bernal en Hani Furstenberg te strikken. De twee spelen een jong koppel op backpackerstrip in Georgië. The Loneliest Planet was niet eerder in Nederland te zien. Op donderdag 4 juli (19.30) leidt filmjournalist Joost Broeren (De Filmkrant) de premièrevoorstelling in. “Sterk en subtiel spel…maakt de spanning om te snijden…herkenbare en ijzingwekkende schets…” (**** Filmkrant).

De koning van de Mont Ventoux

Maandag 8 juli, 21.30: voorpremière. Op de steile hellingen van de legendarische Mont Ventoux strijden vijf wielerkampioenen om de titel ‘De Koning van de Mont Ventoux’. In een virtuele wedstrijd wordt bepaald wie de snelste klimmer aller tijden is: Eddy Merckx, Jean François Bernard, Marco Pantani, Richard Virenque of Juan Manuel Garate.

Fellini & Food

Dinsdag 9 juli, 17.00: arrangement i.s.m. EYE bar restaurant, prijs € 35,-
17.00 – 17.45 uur: lezing Joyce Roodnat (NRC Handelsblad)
18.00 – 19.00 uur: diner in EYE bar restaurant: Verdure alla griglia e polenta. Incl.  twee consumpties
19.15 – 21.30 uur: Fellini’s Roma

Infancia clandestina

Dagelijks: winnaar publieksprijs Latin American Film Festival 2013. De twaalfjarige Juan leidt in de jaren 70 een dubbelleven met zijn familie in Argentinië. Om zijn veiligheid te waarborgen heeft hij een valse identiteit aangenomen. Zijn ouders willen het militaire regime gewapenderhand omverwerpen, maar doen zich naar de buitenwereld voor als een doodnormaal gezin. “Indrukwekkende, intieme film…zo teder en intens dat elke verlangende blik en (bijna) gelukte kus zich meteen in je geheugen nestelt…” (**** Volkskrant), **** (NRC).