NBF-lid Paul Haans zoekt financiers voor korte film

NBF-lid Paul Haans (24) wil een nieuwe korte film maken met behulp van het publiek. Via het platform van EU1 willen Paul en zijn team een geldbedrag binnen halen om de onkosten van de productie te dekken. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Peter Faber, Tim Haars en Buddy Vedder.

De korte film ‘Leven’ gaat over drie mensen die in een bepaalde levensfase staan en alle drie een belangrijke keuze moeten maken. De film wordt geheel zonder dialoog opgenomen en zal worden verteld vanuit de gedachten van de personages.

Het filmidee wordt gepitcht op de website van EU1. De link naar de pitch is http://eu1.tv/nl/leven/pitches/leven. Het team achter dit idee bestaat uit professionele filmmakers. Paul Haans regisseert de film en wordt hierbij geïnspireerd door het werk van o.a. Terrence Malick en films zoals Beasts of the Southern Wild en Mar Adentro.

‘Leven’ is een korte dramafilm dat het verhaal verteld over drie personages die iets met elkaar gemeen hebben maar elkaar niet kennen. We volgen de jonge ambitieuze Marijn (18) die zijn middelbare school achter zich laat en aan zijn nieuwe opleiding Waterschap architectuur begint. We krijgen te maken met Mats (30) en zijn familie die al jaren lang een eigen visserij hebben. Mats en zijn twee broers zijn de enige die nog vissen voor het bedrijf. De vader van de familie ligt ernstig ziek op bed, de vraag is of ze de visserij kunnen houden. Midas (70) gaat met de urn van zijn overleden vrouw naar Schiermonnikoog om daar de as uit te strooien. Op Schiermonnikoog is hun wereldreis ooit begonnen.

Paul Haans ziet van dichtbij dat jonge mensen steeds meer moeite hebben met het maken van keuzes. Dit is voor hem een van de motivaties geweest om dit verhaal te willen vertellen.

Met deze film hoopt Paul mee te kunnen doen met verschillende filmfestivals en in het bijzonder het Nederlands Film Festival. De film heeft ook zijn eigen website met uitgebreide informatie: www.leven-defilm.nl