Gouden Film voor SPIJT!

Hoofdrolspeler Robin Boissevain had vandaag wel een hele speciale schooldag. Schrijfster Carry Slee en regisseur Dave Schram verrasten hem in de klas met een Gouden Film voor SPIJT!.

Ook de andere hoofdrolspelers, Stefan Collier en Dorus Witte, waren bij de uitreiking aanwezig. Al meer dan 100.000 bezoekers hebben sinds de release op donderdag 20 juni de veelbesproken verfilming van de bestseller van Carry Slee  in de bioscoop gezien. De uitreiking is vanavond te zien in RTL Boulevard.

Jochem (Stefan Collier) heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het clubje van Sanne (Charlotte Bakker). Klassenleraar Tino (Dave Mantel) is veel te druk met populair doen voor de scholieren en doet er niets aan. Klasgenoot David (Robin Boissevain) ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Dan organiseert meester Tino een klassenfeest, waar de band van David, Youssef (Brahim Fouradi), Niels (Gregory Samson) en Nienke (Fabiënne Bergmans) kan optreden. David hoopt zo indruk te maken op Vera (Dorus Witte), het leukste meisje uit zijn klas. Als dat helemaal misgaat heeft David geen oog meer voor Jochem, die te pakken wordt genomen door zijn pestkoppen. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem ‘s avonds niet is thuisgekomen…

Het scenario van SPIJT! is geschreven door Maria Peters in samenwerking met Dick van den Heuvel. De film is geregisseerd door Dave Schram (RADELOOS, LOVER OF LOSER, RAZEND) van Shooting Star Filmcompany. SPIJT! is net als alle andere Carry Slee-verfilmingen gemaakt in coproductie met de KRO. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. De bioscoopdistributie wordt verzorgd door Dutch FilmWorks.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de betrokken scenarioschrijvers. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

SPIJT! draait momenteel in 120 bioscoopzalen in Nederland.

www.spijtdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival