880.000 euro Europese steun voor drie Nederlandse films

De Nederlandse speelfilms Het Leven volgens Nino, Tussen 10.00-12.00 en De Surprise krijgen totaal 880.000 euro aan Europese realiseringssteun. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages besloten.

Het Leven volgens Nino van regisseur Simone van Dusseldorp en scenarist Urszula Antoniak ontvangt 200.000 euro aan Europese ondersteuning. Nederlandse producenten zijn Waterland Film met Family Affair Films en in coproductie met Savage Film (BE).

Tussen 10.00-12.00 van regisseur/scenarist Peter Hoogendoorn ontvangt 180.000 euro Europese ondersteuning. Nederlandse producenten zijn Phanta Vision Films met Keren Cogan Films in coproductie met Minds Meet (BE) en Unlimited (FR).

De Suprise van regisseur/scenarist Mike van Diem ontvangt 500.000 euro Europese ondersteuning. Nederlandse producent is Isabella Films in samenwerking met Fatt Productions in coproductie met Prime Time (BE), Film and Music Entertainment (UK), Kelcom/Fast Net (IE) en RIVA Filmproduktion (DU).

Eerder dit jaar werd de Nederlands minoritaire co-productie Blessed Benefit gesteund met 160.000 euro.

Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa, werd in 1988 opgericht en bestaat uit 36 lidstaten. Het zet zich in voor coproductie, distributie en vertoning van de Europese film. De Raad komt vier keer per jaar bijeen en heeft inmiddels meer dan 1200 lange speelfilm- en documentaire coproducties gesteund. Het Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.

Bron: Nederlands Filmfonds