Laatste EYE E*Cinema dit seizoen!

Op dinsdag 25 juni sluiten we het E*Cinema seizoen op gepaste wijze af met een lezing door TedX spreker Pawel Pokutycki en een pianoperformance van Sebastian Janusz, gevolgd door de vertoning van Der Lauf der Dinge met live improvisatie muziek van de Amsterdammers van EKE.

EKE speelt ook bij korte films van Jaap Pieters, Tijmen Hauer en Regina Kelaita en Daya Cahen. Speciaal voor deze laatste editie doen we 2 voorstellingen voor de prijs van 1! Een ticket voor de lezing van Pawel geeft ook toegang tot Der Lauf Der Dinge.

NB! Zorg dat je op tijd bent want op 25 juni is er onderhoud gepland aan de brug die van de pont naar EYE leidt, je moet dus een stukje omlopen via de tolhuisweg en ons parkeerterrein…

E*Cinema Wrap-up: Black Box Stories ft. Pawel Pokutycki and Sebastian Janusz

Dinsdag 25 juni, 19.15: Black Box stories door TedX spreker Pawel Pokutycki. Hij vertelt over de analogie tussen de bioscoop, de piano en  computer aan de hand van fragmenten van videokunst, found footage en interactieve visuals. Een experimentele live performance op piano, pianola, speelgoedpiano en computer.

E*Cinema Wrap-up: Der Lauf der Dinge (with live music by EKE)

Dinsdag 25 juni 21.00: Eén grote kettingreactie van onwaarschijnlijke combinaties van dingen die elkaar in beweging zetten. Herkenbare materialen als ladders, autobanden, stoelen, ballonnen en planken vallen om, vatten vlam, smelten, exploderen of treffen een ander noodlot. De Amsterdamse instant composers van EKE improviseren live muziek op deze destructieve filmische kettingreactie.

Bron: EYE