Winnaar 17e VERS Awards

Twee keer per jaar organiseert Vereniging Vers de VERS AWARDS, een wedstrijd voor nieuwe filmmakers. Het is de kans je korte film, fictie, documentaire of animatie, te vertonen voor een publiek en een kritische jury.

Diverse makers van korte films strijden om zowel de juryprijs als de publieksprijs. Niet alleen de prijzen zijn interessant, maar het is ook een unieke mogelijkheid om de beste korte films van talentvolle makers op het grote doek te zien.

Winnaar juryprijs:

Ik Stond Erbij (Niels van Koevorden)

Winnaar publieksprijs:

Ik stond Erbij (Niels van Koevorden)

De winnaar van de VERS Awards wint het volgende: (1) de Juryprijs: 5.000 euro te besteden aan postproductie bij Filmmore en 2.500 euro te besteden aan apparatuur rental bij Camalot. (2) de Publieksprijs: een passepartout voor het Nederlands Film Festival en een jaar lang een WeTransfer Pro account en een WeTransfer wallpaper met artwork van de winnende film.

Over de film:

Drie jonge mannen worden vader. Ze leven toe naar de geboorte van hun eerste kind en proberen zich voor te bereiden op wat komen gaat. Wat is hun rol als man tijdens de zwangerschap en hoe houden ze zich staande tijdens de bevalling? Deze film laat de moeders buiten beeld en kijkt enkel naar de vaders op het moment dat het leven hen bijna letterlijk overvalt.

Je krijgt een kijkje achter de schermen van toekomstige vaders. Hoe denken ze over het vaderschap en hoe doorstaan “zij” de bevalling.

Geselecteerde Filmprojecten:

De Club van Lelijke Kinderen (Jonathan Elbers)

Ik Stond Erbij (Niels van Koevorden)

Geen Klote! (Melvin Simons en Jon Karthaus)

Reizigers in de Nacht ( Ena Sendijarevic)

The Visitor (George DeChev)

Mijn Lieve Kankerhond (Marinka de Jongh)

Onze kritische jury bestond deze editie uit: Lisa ter Berg (directrice Go Short, Short Film Festival Nijmegen), Wessel van der Hammen (voorheen eindredacteur documentaire bij de IKON en adviseur IDFA) en Jelmar Hufen (filmmaker). Als gastspreker/ inleider komt regisseur Pieter Verhoeff langs. DJ Dustin Kort draait plaatjes.

Bron: VERS