Ultrakort: vier nieuwe Nederlandse animatiefilms voor de grote releases in de Pathé bioscopen

Vanaf eind juni worden in de 22 Pathé bioscopen met 170 zalen in het voorprogramma van de grote zomer- en herfstfilms, vier nieuwe Nederlandse animatiefilms vertoond. Een breed bioscooppubliek kan nu genieten van deze ultrakorte animatiejuweeltjes van maximaal 2:30 minuten.

Wild van Happy Ship (Harry Arling, Bastiaan Hooimeijer en Martin Venema)
Mac ’n’ Cheese – Supermarket van Colorbleed (Tom Hankins, Gijs van Kooten, Roy Nieterau)
Trampoline
van Maarten Koopman
Pommes Frites van Balder Westein

De films die sterk verschillen in stijl en techniek werden door het Nederlands Filmfonds en Pathé geselecteerd in het project Ultrakort. SNS REAAL Fonds heeft zich voor de editie 2013 als nieuwe partner aan Ultrakort verbonden en  wil hiermee de ontsluiting van de Nederlandse animatiefilm naar een breed publiek stimuleren.

Wild is als eerste te zien in het voorprogramma van Despicable Me 2 (Nederlandse titel: Verschrikkelijke Ikke 2), in de Nederlandse en originele versie vanaf 26 juni in première. Mac ’n Cheese – Supermarket komt voorafgaand aan de film World War Z, vanaf 4 juli. Trampoline is te zien in het voorprogramma van Turbo, in de Nederlandse en originele versie vanaf 9 oktober en Pommes Frites is te zien voorafgaand aan The Hunger Games: Catching Fire vanaf 20 november.

De leader van Ultrakort is gemaakt door animatiestudio Happy Ship.

Het is het vierde jaar dat een serie ultrakorte animatiefilms bij Pathé vertoond wordt. De eerste drie series Ultrakort zijn samen door bijna twee miljoen bezoekers bekeken in de bioscoop, in het voorprogramma van onder meer Madagascar 3, The Dark Knight Rises, Step Up 4: Miami Heat en Abraham Lincoln, Vampire Hunter. De Nederlandse animatiefilm wordt internationaal zeer gewaardeerd en valt op toonaangevende festivals vaak in de prijzen.

Bron: MVSP