De Verkenners #8: De politiek aan zet op vrijdag 21 juni

In de achtste en laatste bijeenkomst van De Verkenners blikken we terug op de vorige zeven afleveringen en presenteren we conclusies en aanbevelingen.

Een dag eerder opent staatssecretaris Sander Dekker het Mediapark Jaarcongres. Wij nemen zijn visie op het medialandschap van de toekomst ter hand en vragen de politiek om een reactie. De aanbevelingen uit eerdere afleveringen van De Verkenners worden daarbij meegenomen.

vrijdag 21 juni | 17:00 uur | Salon, De Balie Amsterdam

Met Henk Hagoort (NPO), Martijn van Dam (PvdA), Matthijs Huizing (VVD), Jasper van Dijk (SP) en Kees Verhoeven (D66).

De Verkenners-reeks bracht alle disciplines uit de media samen. We spraken onder meer met Facebook, LibertyGlobal, TMG en de NPO en lieten inspirerende mensen als Rob Wijnberg, Marleen Stikker, Ebele Wybenga en Mascha Driessen van buitenaf kijken naar de ontwikkelingen op mediagebied. Dit alles leverde een breed scala aan uiteenlopende inzichten op. In de laatste aflevering is de politiek aan zet.

Met als gasten Henk Hagoort, voorzitter Nederlandse Publieke Omroep, en mediawoordvoerders Martijn van Dam (PvdA), Kees Verhoeven (D66), Matthijs Huizing (VVD) en Jasper van Dijk (SP).  Yoeri Albrecht, directeur De Balie, is moderator van deze bijeenkomst.

Over ‘De Verkenners’
Kranten die met de komst van het internet vrezen voor hun toekomst, de Publieke Omroep die ondanks de bezuinigingen zijn publieke taak moet blijven vervullen en programmamakers die hun functie proberen te herdefiniëren: de tendens is duidelijk, de media zijn in beweging. Staatssecretaris Dekker heeft aangekondigd de toekomst van de media en die van de Publieke Omroep te gaan verkennen dit voorjaar. De Balie en het Mediafonds zien hierin aanleiding om deze verkenning in het openbaar ter hand te nemen en te bezien waar de mogelijkheden en kansen liggen.

De Verkenners #8: De politiek aan zet
vrijdag 21 juni 2013, aanvang 17:00 uur
Salon, De Balie Amsterdam
Toegang: €9,50 / 7,-
Meer info en kaartverkoop: www.debalie.nl

Kunt u er niet bij zijn? Volg het debat online via De Balie live stream

Bron: Mediafonds