Sustainable Sessions op 26 juni

Ontmoet de smaakmakers op het gebied van duurzaamheid tijdens deze inspiratiebijeenkomst van Green Film Making Competition.

Dit jaar doen alle films die gemaakt worden in het KORT! programma mee aan de Green Film Making Competition. Deze competitie daagt filmmakers uit hun productieprocessen te verduurzamen. Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Kom dan naar de Sustainable Sessions!

Op de Sustainable Sessions ontmoet je de smaakmakers op het gebied van duurzame innovatie. In een keynote vertelt Water en Waste Academy oprichter Peter Smith over de urgentie en vooral de mogelijkheden van de verduurzaming van de media branche. Na de keynote gaat het publiek uiteen, en krijgt het in twee rondes van 45 minuten een mix van hemelstormend re-design en duurzame toekomstvisies met realiteitszin voorgeschoteld. Je kunt twee van de volgende Sessions bijwonen:

  • FairPhone : de Oprichters van Fairphone lanceerden de eerste ‘eerlijke telefoon’ en herontwierpen de keten van ontwerp, productie en verkoop.
  • Sabine Veenendaal (Oprichter Flinck Film): deelnemer aan Green Film Making Competition van 2012.
  • Voedsellogica: Specialist op het gebied van schoon vervoer voor lokaal voedsel.
  • Siere Catering: Met 20 jaar ervaring dè expert op het gebied van duurzame catering.
  • Nic Balthazar: Vlaamse filmmaker die zijn duurzame kennis graag met noorderburen deelt.

GREEN FILM MAKING COMPETITION (GFMC)

De Nederlandse filmsector heeft het imago vooruitstrevend en creatief te zijn. Dit staat echter in schril contrast met haar conservatieve benadering als het gaat om de productieprocessen en bedrijfsvoering. Vergeleken met andere Nederlandse sectoren loopt de filmsector achter qua innovatiekracht. Daarom nam Strawberry Earth in 2011 het initiatief tot de Green Film Making Competition.

Dit jaar vindt de Green Film Making Competition voor de tweede keer plaats. Momenteel lopen er acht producties die op deKort! avond van het Nederlands Film Festival in première gaan. De winnaar van de GFMC ontvangt naast de titel Green Film Maker of the Year 2013, een bedrag van €12.500,-.

Bron: Pakhuis de Zwijger