We Want Cinema Wants Talent

We Want Cinema biedt filmmakers de mogelijkheid tot een eigen bioscooprelease.

We Want Cinema is een online platform waarop je samen bepaalt wat er draait in de bioscoop. Vanaf nu krijgen jonge en ondernemende filmmakers de unieke mogelijkheid eigen producties in verschillende We Want Cinema bioscopen binnen heel Nederland te vertonen.

Voor elke filmmaker is de bioscooprelease van een eigen film een droom. In de praktijk blijkt het echter lastig om een première in de bioscoop te krijgen.

De filmmaker als ondernemer

We Want Cinema nodigt de filmmaker uit als ondernemer. Via het online platform organiseert en promoot de filmmaker zelfstandig zijn of haar film bij een eigen achterban door middel van ‘crowdticketing’. Zodra er via We Want Cinema voldoende tickets worden verkocht gaat de film van de plank naar het witte doek. Op eigen voet kan iedere filmmaker zijn of haar film, met behulp van de eigen ‘fanbase’, tot een bioscooprelease brengen. Een filmmaker is geen ondernemer als er niet ook een interessant verdienmodel aan vast zit. Bij We Want Cinema deelt de filmmaker in de verdiensten van zijn eigen content. Ook wordt de film een jaar lang aan de  We Want Cinema catalogus toegevoegd en heeft het publiek de mogelijkheid om de film in verschillende bioscopen binnen heel Nederland te bekijken.

28 maart vond de eerste première via We Want Cinema plaats. Op 20 juni laat We Want Cinema opnieuw een mooi voorbeeld zien van We Want Cinema Wants Talent. In het najaar zal een derde film een bioscooprelease kennen via We Want Cinema.

Roger Raveel – De schilder, de dood & de muze van John Albert Jansen is voor het eerst in de bioscoop te zien bij Filmtheater De Uitkijk. De documentaire gaat over Roger Raveel, de belangrijkste Vlaamse schilder van de tweede helft van de vorige eeuw. Lees meer

Op 29 augustus gaat GAME in première en is vanaf september exclusief in de bioscoop te zien via We Want Cinema. GAME, met onder andere Susan Visser, is geproduceerd door NMNC Films. Lees meer

28 maart ging de eerste user-generated film STEEKSPEL + ‘Pauls Experience’ in première via We Want Cinema. De film kwam tot stand met behulp van het publiek. Via We Want Cinema had Nederland ook invloed op de uitbreng.

Bron: We Want Cinema