Nederlanders en Belgen winnen in Annecy 2013

Zaterdagavond werden de prijzen uitgedeeld van de recentste editie van het animatiefilmfestival in Annecy, een van de grootste van de wereld. Dit jaar werden er maar liefst 2.461 films ingestuurd, waarvan er 236 werden geselecteerd. Uiteindelijk werden in verschillende categorieën 26 prijzen uitgereikt door de jury, het publiek en de festivalpartners.

De Kristallen, de hoogste onderscheidingen van het festival, gingen naar de Braziliaanse animatiefilm Rio 2096: A Story of Love and Fury, de Canadese korte film Subconscious Password, de Britse tv-special Room on the Broom en de Australische commercial Dumb Ways to Die.

Het festival heeft dit jaar ook enkele winnaars van eigen bodem. Bekroonde films uit België zijn Norman (van Robbe Vervaeke) en Autour du lac (van Carl Roosens en Noémie Marsily). Winnende films van Nederlandse bodem zijn Lonely Bones (van Rosto) en ook een beetje O Apóstolo, een Spaanse stop-motionfilm waaraan de Nederlandse studio Pedri meehielp met de creatie van de poppen.

Meer over festival vind je op deze site. Een selectie foto’s vind je hier.

Bron: Animatieblog