Prijs voor JUNKYARD op Shanghai TV Festival

De Nederlandse animatiefilm Junkyard van Hisko Hulsing werd afgelopen weekend tijdens het prijzengala van het Shanghai TV Festival bekroond met de Animation Jury’s Grand Prix – Magnolia Award.

De uitzending werd live op de Chinese televisie uitgezonden en door 350 miljoen Chinezen bekeken.

Het Shanghai TV Festival is een van de grootste TV Festivals van Azie en is gelieerd aan het Shanghai Film Festival waar Junkyard komende week wordt vertoond in de sectie ‘Outstanding Shorts’.

Ook werd Junkyard afgelopen week in het Minseng Art Museum in Shanghai vertoond.

Junkyard won eerder al 15 internationale prijzen en was de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Animated Shorts.

Junkyard

In Junkyard wordt een man tijdens een beroving neergestoken door een Junk. In de laatste seconden voor hij sterft flitsten er jeugdherinneringen voorbij aan een boezemvriend die onder invloed van een jonge dealer in een grimmige wereld van drugs en geweld terecht kwam.

De film is een bijzondere combinatie van technieken, voor Junkyard werden 120 olieverfschilderijen en 25.000 tekeningen gemaakt die gecombineerd werden met 3d computeranimatie.

De korte film (18) minuten werd geregisseerd door Hisko Hulsing en is een co-productie van il Luster (Nederland) en Cinété Film (België).

Biografie Hisko Hulsing

Naast schrijven, regisseren, schilderen, animeren en componeren voor zijn films (oa. Harry Rents a Room 1999 en Seventeen 2004) maakte Hisko Hulsing illustraties en storyboards voor meer dan honderd reclame- en filmproductiebedrijven als Saatchi & Saatchi en Czar.

Hij regisseerde en animeerde leaders en idents voor MTV en Nederlandse televisiestations. Zijn strips werden gepubliceerd in Zone 5300 en Eisner.

Daarnaast componeert Hisko ook de soundtracks voor zijn eigen films. Zijn laatste film Junkyard ging in juni 2012 in première op het animatiefestival in Annecy, won 15 prijzen waaronder de Grand Prize in Ottawa, Noord-Amerika’s belangrijkste animatiefestival, werd genomineerd voor een gouden Kalf en was de Nederlandse inzending voor de Oscars van 2013 in de categorie Best Animated Short.

Ook gaf Hisko Hulsing lezingen bij Dreamworks, Blue Sky en Disney studio’s.

Bron: Hisko Hulsing