Green Film Making Update Juni

Op 26 juni vindt in Pakhuis de Zwijger de eerste in een reeks van Sustainable Sessions plaats. Met de Sustainable Sessions biedt Green Film Making mediamakers inspiratiebijeenkomsten, waarop ze de smaakmakers op het gebied van duurzame innovatie ontmoeten.

Op onze eerste Sustainable Session hebben wij een keynote van:

Peter Smith
Oprichter van de Dopper Water en Waste Academy

Gevolgd door sessions met o.a.:
• FairPhone: de Oprichters van Fairphone lanceerden de eerste ‘eerlijke telefoon’ en herontwierpen de keten van ontwerp, productie en verkoop.
• Sabine Veenendaal (Oprichter Flinck Film): deelnemer aan Green Film Making Competition van 2012.
• Voedsellogica: Specialist op het gebied van schoon vervoer voor lokaal voedsel.
• Siere Catering: Met 20 jaar ervaring dè expert op het gebied van duurzame catering.
Aanmelden voor de eerste Sustainable Sessions doe je hier.

Update Green Film Making Competition
De 2013-editie van de Green Film Making Competition wordt gekenmerkt door de wil om samen te werken: De deelnemende productiehuizen zoeken elkaar op om de opgedane kennis over green film making uit te wisselen. Inmiddels zijn 6 films gedraaid, de laatste twee gaan eind juni in productie. In aanloop naar het Nederlands Film Festival vind je op ons vimeokanaal Behind the Scenes filmpjes over de deelnemers. Hier zie de eerste van ALP Media.

Nederlands Film Festival verduurzaamt
De films van de deelnemers aan de Green Film Making Competition 2013 gaan in première tijdens de KORT! avond op het Nederlands Film Festival. Ook het NFF draagt zijn steentje bij. Vorig jaar ondertekende het festival – met 9 andere evenementenorganisaties – een convenant over de aanpak van CO2 reductie. Op het festivalterrein op De Neude zijn alle lampen vervangen door LED armaturen en dit heeft voor zo’n grote besparing gezorgd dat het festivalterrein het dit jaar zonder aggregaten doet.

Strawberry Earth in jury DAM Prijs
Strawberry Earth Oprichter Mette te Velde is gevraagd onderdeel uit te maken van de DAM Prijs – de prijs voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. Tijdens een gala op 24 juni wordt de Duurzaamste Amsterdammer bekend gemaakt.

Dagelijks Duurzaam geïnspireerd!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Green Film Making? Op onze facebookpagina en blog posten we dagelijks berichten over de meest inspirerende initiatieven. Zo lees je er de laatste Who’s Who over New Yorkse Filmset Recycle goeroe Eva Radke en over de Zuid-Amerikaanse avonturen van de Nederlandse Solar Cinema.

Bron: Team Green Film Making