Publieke omroep zendt live uit op nieuwe website

De radio- en televisieprogramma’s van de publieke omroepen zijn vanaf dinsdag live te bekijken en te beluisteren via de nieuwe gezamenlijke website NPO.nl.

Dit maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) dinsdag bekend. Alle tv-netten, themakanalen en radiozenders van de NPO staan gegroepeerd op de website.

Die vervangt op korte termijn de websites Omroep.nl en Publiekeomroep.nl. Ook de sites van Nederland 1, 2, 3 worden na enige tijd geïntegreerd in NPO.nl.

Alleen Uitzendinggemist.nl blijft voorlopig nog zelfstandig bestaan. Wel kan het publiek ook via NPO.nl programma’s terugkijken. Gebruikers kunnen een eigen profiel aanmaken om direct nieuwe afleveringen te bekijken of tips te delen via sociale media.

De websites van de NPO behoren tot de top tien meest bezochte websites in Nederland. De NPO wil het aantal verschillende websites fors terugdringen om kosten te besparen. In de toekomst ondergaan ook de tv-zenders een naamswijziging. Nederland 1, 2 en 3 gaan dan NPO 1, 2 en 3 heten. Op de kersverse website is alvast het vernieuwde NPO-logo te zien.

Bron: Nu.nl