Nanouk Leopold wint prijs voor BOVEN IS HET STIL

Op het Bildrausch Filmfestival in Basel (Zwitserland) heeft Nanouk Leopold voor haar film BOVEN IS HET STIL de Bildrausch Ring voor Beste Regisseur gewonnen. Het is de tweede maal dat BOVEN IS HET STIL is onderscheiden. Eerder won de film de ‘Premio Ottavio Mai’, de prijs voor Beste Feature Film op de 28e editie van het Torino GLTB Festival in Italië.

BOVEN IS HET STIL, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker, is sinds 24 april 2013 in Nederland te zien en heeft tot nu toe door meer dan 35.000 bezoekers getrokken. Daarmee overstijgt de film het succes van Nanouk’s eerdere film GUERNSEY.

BOVEN IS HET STIL zal binnenkort ook in andere landen in première gaan. Vanaf 13 juni is de film in Duitsland te zien onder de titel OBEN IST ES STILL. Nanouk Leopold en schrijver Gebrand Bakker zullen samen op tournee gaan langs de Duitse bioscopen. De première in België vindt plaats op 25 juni tijdens het Brussels Film Festival (19-26 juni). De film is vervolgens vanaf 17 juli in de Belgische bioscoop te zien.

BOVEN IS HET STIL gaat over boerenzoon Helmer, die zijn bejaarde vader verzorgt maar een nieuw leven wil beginnen. De hoofdrol wordt gespeeld door Jeroen Willems. De overige rollen zijn voor Henri Garcin, Wim Opbrouck en Martijn Lakemeier. Van het boek zijn wereldwijd meer dan 300.000 exemplaren verkocht.

De film werd geproduceerd door Two Donkeys BV, een samenwerkingsverband tussen Circe Films en N279 Entertainment, in coproductie met de VPRO in Nederland en COIN Film in Duitsland. Stienette Bosklopper en Els Vandevorst zijn de producenten.

BOVEN IS HET STIL wordt gedistribueerd door Cinéart, en kreeg steun van het Nederlands Filmfonds, VPRO, Eurimages, CoBO, Film- und Medienstiftung NRW, DFFF, ZDF/3sat en MEDIA Programme of the European Union. De wereldrechten liggen bij Films Distribution te Parijs.

Bron: Cinéart