EYE Filmcafé met o.a. Eugene Paashuis, Bart van Lisdonk en Michel Schöpping op 14 juni

EYE Filmcafé is de gratis toegankelijke talkshow over film i.s.m. de VPRO. Iedere tweede vrijdag van de maand spreekt presentator Lotje IJzermans (VPRO) met gasten over nieuwe ontwikkelingen in de film: van arthouse tot cult, van Hollywood tot Hollands drama. Vaste gast is filmliefhebber en filosoof Stine Jensen, die haar licht laat schijnen op opmerkelijke filmzaken.

EYE Filmcafé, 14 juni van 16.30 tot 17.30 in de Arena van EYE bar-restaurant, later die avond (22.00-23.00) semi-live te beluisteren op Radio 6 bij VPRO De Avonden.

Te gast is regisseur Eugene Paashuis die filmde in en over de Eerste Kamer. Voordat er een wet komt, moet de Eerste Kamer er eerst mee instemmen. Hoe gaat dat de laatste jaren, nu de regeringspartijen geen meerderheid meer hebben? Lotje IJzermans spreekt met Paashuis over zijn film Door de Senaat.
Met filmcomponisten Bart van de Lisdonk (Het meisje en de dood) en Michel Schöpping (Broken Circle Breakdown en ¡Vivan las antipodas!) praat IJzermans over sounddesign en filmmuziek.

Verder onderzoekt Floortje Smit het succes van Bollywoodfilms in Nederland, zijn er columns van Stine Jensen en Gerlinda Heywegen en is er live muziek van Pien Feith.

EYE Filmcafé is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het programma wordt opgenomen van op 14 juni van 16.30 tot 17.30 in de Arena van EYE bar-restaurant en is later op die avond (22.00-23.00) semi-live te beluisteren op Radio 6 bij VPRO De Avonden.

Bron: EYE