Internationaal succes voor APP

De Nederlandse thriller APP van Bobby Boermans is een internationaal succes. De film, met in de hoofdrollen Hannah Hoekstra, Isis Cabolet en Robert de Hoog, is binnenkort te zien in China en Rusland. Filmproducent 2CFILM heeft de speelfilm tijdens het filmfestival in Cannes aan negen landen verkocht. De verwachting is dat er nog meer landen zullen volgen.

Producent van 2CFILM, Edvard van ‘t Wout vertelt: “Cannes is de grootste filmmarkt ter wereld. Het is ons als kleine Nederlandse producent gelukt om met een interactieve thriller op te vallen. Het toonaangevende vakblad Screen Daily heeft de film direct opgepakt. Het second screen-aspect van de film is erg vernieuwend.”

Het idee van het second screen betekent dat de bezoeker voor aanvang van de film een app moet downloaden. Deze speciale app zal hen vervolgens door de film leiden. Bezoekers ontvangen tijdens de hele film verschillende extra scènes en berichten op hun tablet of smartphone.

De film APP gaat over de bescheiden en intelligente 21-jarige psychologiestudente Anna Rijnders. Anna gaat na een verkeersongeluk van haar broer helemaal op in de virtuele wereld. Ze is verslaafd aan apps, sociale media en haar smartphone.

Na een wild feest, waar ze zich weinig van kan herinneren, ontdekt Anna dat er een mysterieuze APP op haar smartphone is geïnstalleerd. Die APP heet Iris en geeft antwoord op alle vragen. Tot Anna’s verbazing weet de APP niet alleen antwoord te geven op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op vragen die betrekking hebben op haar persoonlijke leven en dat van haar vrienden.

Als Anna via de scherpzinnige APP cryptische teksten en codes ontvangt die samenhangen met de raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker door dat Iris meer is dan alleen een handige APP.

Bron: RTL