Scriptschool wordt ScriptAcademy

In september gaat ScriptAcademy, de nieuwe vakopleiding scenarioschrijven van start.

Paul Bertram en Marja Tutert, de twee hoofddocenten van de voormalige Scriptschool, hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om deze toonaangevende opleiding voor de Nederlandse Film en TV industrie te behouden. Met succes, want 15 juni presenteert de ScriptAcademy haar nieuwe lesprogramma tijdens de Open Dag.

Ook op de ScriptAcademy blijft een 2-jarige parttime vakopleiding tot professioneel scenarist de kern van het lesprogramma vormen. Nieuw is de modulaire opzet van het programma, alle onderdelen zijn voortaan ook los te volgen. Met een Masterclass en Scriptlab programma is en blijft ScriptAcademy ook voor professionele scenarioschrijvers de plek voor inspiratie en coaching op maat. Bekende scenarioschrijvers zoals Mieke de Jong, Robert Alberdingk Thijm e.v.a. zullen ook op de nieuwe opleiding gastlessen geven.

In bestuur en raad van advies van de ScriptAcademy zullen professionals van zowel binnen als buiten de sector zitting nemen. Jacques van Heijningen (voormalig directeur NFF, Rotterdams Filmfonds), Roel Kooi (voorzitter Vereniging van Onafhankelijke Televisie Producenten), Richard Molenaar (oprichter Tentoo), Bert Vas Dias (reclamemaker) en Jan Bletz (journalist, uitgever) hebben hun deelname reeds toegezegd. Ook heeft “oud-sponsor” Endemol Nederland aangegeven de nieuwe ScriptAcademy te blijven steunen.

Zaterdag 15 juni as. is er van 13.00 – 16.00 uur een open dag in het Endemolgebouw aan de MediaArena en wordt het nieuwe lesprogramma gelanceerd. De bekende scenarist Ger Beukenkamp, tevens gastdocent, geeft een openbare les.

Open dag: Zaterdag 15 juni van 13.00 – 16.00 uur
Locatie: Endemolgebouw, MediArena 2, Amsterdam Zuidoost
Aanmelden: info@scriptacademy.nl

Bron: MVSP