NBF netwerkborrel op maandag 24 juni – thema: ‘Auteursrecht van anderen: hergebruik van audiovisueel materiaal’

Op maandag 24 juni vindt de laatste NBF netwerkborrel voor de zomerstop plaats, deze keer een speciale editie in het kader van het DDG Festival van het Auteursrecht. Deze maand staat in het programma het thema ‘Auteursrecht van anderen: hergebruik van audiovisueel materiaal’ centraal en wordt er weer gezellig geborreld en gezamenlijk gegeten met film- en tv-professionals. Kom dus vooral langs en neem al je collega’s mee, want de avond is geheel gratis toegankelijk voor alle professionals uit de sector!

Programma
Hergebruik van audiovisueel materiaal komt veelvuldig voor, zowel in documentaireproducties als in dramaproducties. Soms is een idee voor een film zelfs geheel om bestaand materiaal heen gebouwd. In de research- en scenariofase is het van groot belang om zeker te weten dat het hergebruikte materiaal ook beschikbaar is en op welke voorwaarden en tegen welke kosten. Maar het achterhalen van rechthebbenden kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn. En dan pas kan het onderhandelen over een licentie beginnen. Vervolgens rijst de vraag, wat voor licentie. Want door de komst van de digitale media zijn de mogelijkheden tot distributie enorm toegenomen en daardoor zijn afspraken over gebruik van materiaal in toenemende mate complex. Beeld researcher Gerard Nijssen voert ons aan de hand van filmfragmenten mee in de wereld van rechten en plichten met betrekking tot beeldmateriaal, van creative commons tot wereldwijde licenties.

Dinnerdeal
Het restaurant van LAB111 biedt speciaal voor de NBF netwerkborrel een aantrekkelijke en voordelige dinnerdeal aan: voor €17,50 krijg je een voor- en hoofdgerecht inclusief een glas wijn. Aanmelden voor de dinnerdeal kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, uiterlijk op vrijdag 21 juni. Het diner wordt om 18:45 geserveerd in het restaurant en kan van te voren worden afgerekend bij de kassa van het restaurant.

Het programma van de avond:
18:00 – 18:45     inloopborrel in de bar van Media Café Restaurant LAB111
18:45 – 19:45     dinnerdeal in het restaurant LAB111 (optioneel)
19:45 – 20:00    inloop in het auditorium (grote zaal New Art Space Amsterdam)
20:00 – 22:00   programma in het auditorium
22:00 – ?              borrelen in de bar van Media Café Restaurant LAB111

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) thema: ‘Auteursrecht van anderen: Hergebruik van audiovisueel materiaal’
Wanneer
: maandag 24 juni 2013
Waar: Media Café Restaurant LAB111/New Art Space Amsterdam, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West (Google Maps)
Voor wie: leden van de NBF/DDG/Netwerk Scenarioschrijvers en alle film- en televisieprofessionals
Kosten: gratis

Aanmelden voor de NBF netwerkborrel is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl/festival@directorsguild.nl of 020-6646588. Geef bij je aanmelding ook even aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds en Lira Fonds