Vijfde editie YAKFA Film Festival voor jong filmtalent

Dit jaar organiseert Young Art voor de vijfde keer het YAKFA Film Festival. Tijdens deze filmdagen zal op verschillende locaties in Beverwijk, Heemskerk en Velsen de korte film centraal staan. Rode draad van het festival is de filmcompetitie voor jonge makers: amateur- en semiprofessionele filmmakers maken kans op mooie prijzen en natuurlijk de felbegeerde Young Art Korte Film Award!

Op maandag 1 (filmcompetitie amateur) en dinsdag 2 juli (competitie semi-pro) strijden de jonge makers tegen elkaar in bioscoop Cineworld te Beverwijk. Wie gaat er naar huis met de juryprijs, de publieksprijs, of misschien wel beide? Dit jaar bestaat de vakjury uit onder andere: regisseur Simon Sliphorst, oprichter van Upload Cinema Barbara de Wijn, hoogleraar Vincent Crone, producent Frank Hoeve (BALDR Film) en scenarist Willem Bosch (Feuten).

Op woensdag 3 juli ontvangt de YAKFA de winnende filmmakers in Café Camille in Beverwijk. Tijdens de jaarlijkse Meet & Greet worden zij geïnterviewd en beantwoorden zij vragen over hun films. Daarnaast zal een professional uit het filmvak een lezing geven. Dit alles wordt muzikaal omlijst door de filmische band Bunch on a Breakout. De Meet & Greet kan gestart worden met het speciale filmdiner. Onder het genot van een hapje en een drankje kijkt u tussen de gangen door naar de films die in de prijzen zijn gevallen tijdens de filmcompetitie. Meedoen aan het filmdiner kan alleen op reservering via kortefilmaward@youngart.org en kost slechts €15,-.

Ook vertoont de YAKFA dit jaar weer professionele korte films. Op donderdag 4 juli zal op een speciale locatie, een bollenschuur in het Heemskerkerduin, een selectie van reeds gevestigde korte filmmakers getoond worden.

De vijfde editie van het film festival voor jonge makers wordt dit jaar spetterend afgesloten met een eindfeest in strandpaviljoen Statler & Waldorf op de Noordpier in Wijk aan Zee. In samenwerking met Upload Cinema vertoont YAKFA de beste video’s van het web en aansluitend wordt er tot in de kleine uurtjes gedanst op de soundtrack van het lokale DJ-collectief STRMSTRNG. Ook zal er een speciale VJ-act plaatsvinden.

Dus wil jij mee bepalen wie de winnaars worden van de Young Art Korte Film Award 2013, of gewoon genieten van de korte films en de rest van de programmering? Kom dan naar het YAKFA Film Festival, van 1 t/m 5 juli in de IJmond. Kaartjes kosten €5,- per avond en een passe-partout kost slechts €15,-. Kijk voor meer informatie over de programma’s van 1 t/m 5 juli en voor kaartverkoop: www.yakfa.nl.

Evenement: YAKFA Film Festival 2013

Data: Maandag 1 t/m vrijdag 5 juli

Locatie: Cineworld, Café Camille, Kwekerij de Ruyter, Statler & Waldorf

Tijden: 19.30 / 19.30 / 21.00 (filmdiner: 18.30) / 19.30 / 21.00 uur

Toegang: €5,- per avond, passe-partout voor €15,- (filmdiner op 3 juli: € 15,-, reserveren via kortefilmaward@youngart.org)

Online v.v.k.: www.youngartkortefilmaward.nl/kaartjes

Meer info: www.yakfa.nl

Bron: YAKFA