Regisseur en acteur Marc van Uchelen overleden

Regisseur, acteur en producent Marc van Uchelen is overleden. Dat heeft de Theaterkrant zondag gemeld. Van Uchelen, mede bekend dankzij zijn optreden in een reeks films van regisseur Eddy Terstall, was 42 jaar oud.

De in Baarn geboren Van Uchelen speelde in zijn tienerjaren een belangrijke rol als de jonge Anton Steen in de verfilming van het boek De Aanslag van regisseur Harry Mulisch. Het oorlogsepos won in 1987 een Oscar voor beste buitenlandse film.

Zijn passie lag bij het regisseren. Begin jaren negentig schreef hij zich in bij de Amsterdamse Filmacademie, waar hij in 1996 afstudeerde in de richting regie/scenario fictie. Van Uchelen behoorde tot dezelfde lichting als regisseurs Lodewijk Crijns en Martin Koolhoven.

Hoewel Van Uchelen diverse korte films en commercials maakte, bleef hij daarnaast ook actief als acteur. Hij speelde onder meer in vijf films van Eddy Terstall, waaronder Hufters & Hofdames en Rent-a-Friend. Onlangs speelde hij nog kleine rollen in de serie Divorce en de film Boven is het stil van regisseur Nanouk Leopold.

Van Uchelen was getrouwd met actrice Lies Visschedijk.

Bron: het Parool