Alles is Familie grote winnaar Rembrandt Awards

De film Alles is Familie is woensdagavond de grote winnaar van de Rembrandt Awards 2013.

De film van Joram Lürsen won naast de award voor Beste Nederlandse film, dankzij Carice van Houten ook die van Beste Nederlandse actrice. Het is hiermee de zesde keer op rij dat Van Houten de award ontvangt.

Thijs Römer kreeg voor zijn vertolking van Rutmer in dezelfde film de award voor Beste Nederlandse acteur.

Hiermee laat Alles is Familie de andere genomineerden voor Beste Nederlandse film, Alleen Maar Nette Mensen en De Marathon, achter zich. De titelsong Oceaan van Alles is Familie, gezongen door Racoon, werd beloond met de prijs voor de Beste filmhitsong.

De Rembrandt Awards zijn Nederlandse publiekprijzen voor film. De bekendmaking van de winnaars was woensdagavond te zien tijdens de late editie van Shownieuws.

De kinderfilm Achtste-Groepers Huilen Niet werd door volgen het bioscooppubliek verkozen tot de Beste jeugdfilm. Brammetje Baas en Kauwboy werden hiermee gepasseerd.

De Franse film Intouchables is verkozen tot Beste buitenlandse film. Beste buitenlandse actrice is dit jaar Meryll Streep voor haar rol als Margaret Thatcher  in The Iron Lady. Jennifer Lawrence (The Hunger Games) en Judi Dench (Skyfall) vallen hierdoor buiten de prijzen.

Daniel Craig werd verkozen tot Beste buitenlandse acteur voor zijn rol in de Bond-film Skyfall. Hij passeert hiermee Leonardo DiCaprio (J. Edgar) en Omar Sy (Intouchables).

Filmkenner René Mioch stelt ieder jaar samen met een jury een lijst van genomineerden samen. Het publiek kon via de website stemmen op de filmmakers.

Bron: NU.nl