Cineblend 4 juni 2013

Hierbij willen wij u van harte uitnodigen voor de allerlaatste Cineblend in het voormalige Tropentheater met als thema: De sluiting van het Tropentheater. Het einde van een tijdperk?

Op 1 januari 2013 sloot het Tropentheater definitief haar deuren, na bijna 40 jaar een voorhoedefunctie vervuld te hebben op het gebied van de niet-westerse podiumkunsten in Nederland.

Regisseuse Tess Kanters filmde voor haar documentaire Het Tropentheater: de laatste maand (2013, 32 minuten) de laatste weken in het theater. De film beleeft op deze avond haar eerste openbare vertoning in Amsterdam, in het voormalige theater waar de film zich afspeelt. Na de vertoning van de film volgt er een paneldiscussie over de gevolgen van de sluiting van het Tropentheater. Wat betekent de sluiting voor de positie van de cultureel diverse kunst en cultuur in Nederland, en met name voor de niet-westerse podiumkunsten?

Het panel, onder leiding van programmamaker en publicist Bahram Sadeghi, bestaat uit:

Saskia Törnqvist, musicoloog, publicist voor Het Parool, publicist en concertinleider voor het Nederlands Blazers Ensemble, redacteur, programmeur en docent.
Rob Boonzajer-Flaes
, antropoloog, filmmaker, ex-adviseur Raad voor Cultuur voor film, theater en multiculturele onderwerpen.
Francis de Souza
, ex-programmeur wereldmuziek Tropentheater, programmeur Houtfestival, coördinator programmering RASA.
Feri de Geus,
antropoloog en choreograaf, artistiek directeur Le Grand Cru.
Paul Faber,
conservator Afrika Tropenmuseum, publicist op het gebied van Afrikaanse kunst en cultuur.

Graag tot ziens op deze inspirerende avond!

Locatie: Kleine Zaal, Koninklijk Instituut voor de Tropen
Tijdstip:
19:30

Bron: Cineblend