Uitnodiging VERS thema avond Color Grading op 5 juni

Netwerkvereniging VERS (voormalig Nieuwe Film en TV-makers) nodigt alle film- en tv-professionals uit voor de informatieve thema-avond Color Grading op woensdag 5 juni.

Hoe krijg je de de goudbruine look van O Brother Where Art Thou of de betoverende kleuren van Amélie? Geen film of televisieprogramma komt nog op het scherm zonder digitale kleurcorrectie of color grading. Hoe ondersteunt dit proces je film? En is dit alleen esthetisch of draagt het ook inhoudelijk bij? Colorist Bart Verraest (Blackout, Nova Zembla, Het Meisje en de Dood) laat ter plekke zien hoe de fantastische beelden die je in de bioscoop ziet worden gemaakt.

Met regisseur Arne Toonen en camerman Jeroen de Bruin (Blackout) en regisseur Pim van Hoeve en cameraman Piotr Kukla (Van Gogh – Een Huis voor Vincent) kijken we hoe zij color grading hebben gebruikt om hun verhalen te vertellen. Aan de hand van hun projecten analyseren we het grading-proces: hoe de samenwerking met de diverse departementen verloopt; in hoeverre color grading het filmproces heeft veranderd en hoeveel je op de set of juist in de post kan oplossen en hoe het hun film versterkt.

LET OP: normaal gesproken vinden de VERS-Avonden op maandag plaats, maar deze keer wordt het een woensdag.

Datum: woensdag 5 juni 2013

Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: gratis voor leden op vertoon van ledenpas 2013 of Cineville Pas, niet-leden betalen € 5.*

Reserveer je kaarten voor de avond via Het Ketelhuis:  020 684 0090

Wil je voorafgaand aan de avond nog snel wat eten? Dan kan dat ook bij Het Ketelhuis! Van 17:30 tot 20:30 kun je terecht voor een (kleine) maaltijd, klik hier voor het menu.

Deze VERS avond wordt mogelijk gemaakt door Storm Postproduction.

Bron: VERS