Wereldpremière WhatEver Will Be van Esther Prade op 26 mei 2013 in LantarenVenster

Aanstaande zondag 26 mei vindt de wereldpremière plaats van WhatEver Will Be van Esther Prade in om 15.30 uur in LantarenVenster Rotterdam, met een openingswoord door wethouder Korrie Louwes (D’66, Gemeente Rotterdam). Er zijn nog kaarten voor de première beschikbaar. Vanaf 26 mei 2013 is de film ook te zien in o.a Amsterdam, Hilversum, Utrecht en Nijmegen.

WhatEver Will Be, een indringende documentaire over transseksualiteit

”Twee transgender vrouwen, een filmmaker en de strijd om te veranderen”

“Hoe kun je weten of je een penis of een vagina moet hebben?”

Het is Cilla (46) die deze vraag provocerend voorlegt aan haar vriendin en huisgenoot Ilona (57). Zij en Ilona zijn beiden transseksueel. Maar er is een verschil: Ilona overweegt serieus de grote stap van een geslachtsveranderingoperatie te zetten, terwijl Cilla die beslissing maar niet kan en wil nemen.

Ooit waren ze hartsvriendinnen: de transseksuelen Cilla en Ilona. Maar Cilla’s onverantwoorde leefstijl en vooral scepsis ten aanzien van Ilona’s wens een ‘echte’ vrouw te worden, veroorzaken een breuk. Regisseur Esther Prade volgde de twee jarenlang en ontdekte dat hun worsteling met het leven veel gelijkenis vertoont met hoe zij zelf in het leven staat. Resultaat: WhatEver Will Be, een indringende film over anders-zijn.

Regisseur Esther Prade: ”Ik breng de vriendschap, de twijfels, de worsteling, de acceptatie en ook het uit elkaar vallen van de vriendschap in beeld.” Het is deze betrokkenheid die van WhatEver Will Be veel meer maakt dan de geijkte films over transgenders. Het is een taboedoorbrekende, eerlijke en ontroerende film zowel grappig als tragisch maar bovenal een respectvolle film over vrouwen die anders zijn: Cilla, Ilona én Esther.

Wereldpremière 26 mei  2013 om 15.30 uur in LantarenVenster Rotterdam

Openingswoord door wethouder Korrie Louwes (D’66, GemeenteRotterdam)

Kaarten (€ 9,- ) te koop via de kassa.

Vanaf 26 mei 2013 in o.a: Amsterdam, Hilversum, Utrecht en Nijmegen.

* Wereldpremiere zondag 26 mei  15.30 uur Lantaren Venster, Rotterdam

* Zat 1 juni 2013  16.00 uur Rialto Amsterdam

* Zon 9 juni 2013  14.15 uur LUX Nijmegen

* Maan 10 juni 2013  21.00 uur Filmtheater Hilversum

* Zat 29 juni 2013  17.00 uur Filmtheater ‘t Hoogt Utrecht

Scenario & Regie & Camera Esther Prade, Montage Sander Kuipers, Originele Muziek

Bastiaan Egberts, Geluidmixage Ranko Paukovic, Kleurcorrectie Laurent Fluttert, Eindredactie RTV Rijnmond Cees van der Wel, Producenten Sherman De Jesus, Cécile van Eijk voor Memphis Film & Television

Website: www.whateverwillbe.net ǀ www.memphisfilmtv.com

Twitter: @wwbfilm

Facebook: whateverwillbethefilm

WhatEver Will Be is een coproductie van Memphis Film & Television,Esther Prade Productions en RTV Rijnmond en is mede mogelijk gemaakt door RTV Rijnmond,Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid Holland, Gemeente Rotterdam,Van Leeuwen Van Lignac Stichting.

Bron: Memphis Film & Television