De Verkenners #6: Kunst en Media – samen in crisis?

Kunst en media zijn verschillende domeinen, met aparte instituten, instanties, fondsen en gescheiden subsidiestromen. Tegelijkertijd zijn ze sterker vervlochten dan ooit.

In theater wordt gebruik gemaakt van media, de videokunst neemt een belangrijke plaats in in de beeldende kunstwereld, terwijl film de fysieke werkelijkheid opzoekt in evenementen zoals festivals en re-enactments. En juist cross-overs zijn interessant: de videoclip, de dansfilm, games, geluidswandelingen, interactieve installaties.

vrijdag 31 mei | 17:00 uur | Grote zaal, De Balie Amsterdam

Met Rutger Wolfson, Dana Linssen, Gerard Timmer en anderen

Innovatie wordt altijd gedreven door de samenkomst van verschillende domeinen. Maar wie gaat deze samenkomst van kunst en media faciliteren? En welke rol moet de Publieke Omroep daarin spelen; doet hij alleen maar verslag of heeft hij ook een artistieke taak?

Verkenner is Rutger Wolfson, directeur van het International Film Festival Rotterdam en auteur van de geruchtmakende essaybundel Kunst in crisis (2003), over verandering in de kunst en de invloed daarvan op de rol van musea. In het panel onder meer Gerard Timmer (NPO) en Dana Linssen, filmcriticus NRC Handelsblad en hoofdredacteur van De Filmkrant. Lennart Booij is vaste moderator bij De Verkenners.

Over ‘De Verkenners’
Kranten die met de komst van het internet vrezen voor hun toekomst, de Publieke Omroep die ondanks de bezuinigingen zijn publieke taak moet blijven vervullen en programmamakers die hun functie proberen te herdefiniëren: de tendens is duidelijk, de media zijn in beweging. Staatssecretaris Dekker heeft aangekondigd de toekomst van de media en die van de Publieke Omroep te gaan verkennen dit voorjaar. De Balie en het Mediafonds zien hierin aanleiding om deze verkenning in het openbaar ter hand te nemen en te bezien waar de mogelijkheden en kansen liggen. In eerdere afleveringen waren onder anderen te gast Rob Wijnberg, Geert Mak, Irene Costera Meijer, Jesse Burkunk, Bas Könning, Jelle Brandt Corstius, Ebele Wybenga, Sabine van den Eynden, Mascha Driessen en Arno Lubrun.

De Verkenners #6: Kunst en Media – samen in crisis?
vrijdag 31 mei 2013, aanvang 17:00 uur
De Balie, Grote zaal
Toegang: €9,50 / 7,-
Meer info en kaartverkoop: www.debalie.nl

Kunt u er niet bij zijn? Volg het debat online via De Balie live stream

Volgende bijeenkomsten: vrijdagen 14 juni en 21 juni.

Bron: Mediafonds