Loek Zonneveld wint ACT-Award 2013

ACT heeft op 20 mei tijdens het ACT Feest in de Stadsschouwburg in Amsterdam de vierde ACT-Award uitgereikt aan Loek Zonneveld. De prijs werd uitgereikt door Gijs Scholten van Aschat. Loek Zonneveld ontvangt de ACT Award voor zijn liefdevolle toneelrecensies in o.a. De Groene Amsterdammer en voor het delen van zijn immense kennis op het gebied van de theatergeschiedenis met acteurs.

Gijs Scholten van Aschat namens ACT: Loek Zonneveld is een recensent die voorstellingen beziet vanuit de opvoeringsgeschiedenis en niet als incident. Die kritisch is en tegelijk enthousiasmerend. Die openstaat voor de diversiteit van de voorstellingen en elke opvoering probeert te bezien met een open nieuwsgierige blik. Die schrijft vanuit zijn ongelofelijk kennis en liefde voor het vak. Die dat al 40 jaar doet en nog heel lang zal blijven doen, hopen wij!

ACT werd in januari 2009 officieel gelanceerd en is een snel groeiende beroepsvereniging door én voor Nederlandse acteurs. Op dit moment zijn bijna 1000 acteurs lid van ACT. De acteursbelangenvereniging geeft acteurs een stem en zet zich in als spreekbuis voor zowel vakinhoudelijke als arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen. ACT werkt o.a. samen met FNV KIEM, NORMA, Ntb en de Federatie Filmbelangen.

de ACT Award is gemaakt door Juwelier Gort www.juweliergort.nl

Bron: ACT