Upload Cinema en Het Concertgebouw organiseren Upload Klassiek

Het Koninklijk Concertgebouw en Upload Cinema dagen klassieke muziekliefhebbers uit filmpjes te maken bij een stuk van Händel. De beste wordt getoond tijdens Upload Klassiek: een avond met het beste van klassieke muziek op YouTube.

Upload Klassiek is een avondvullend programma vol video’s waarin klassieke muziek de hoofdrol heeft. Het publiek kan vooraf zijn favoriete webvideo’s insturen. Met de Upload Klassiek videocompetitie maken mensen ook kans dat hun zelfgemaakte filmpje een hit wordt op YouTube. De soundtrack is er al: Suite in D Mineur HMV 428: Prelude van Georg Friedrich Händel, uitgevoerd door Daria van den Bercken. De leukste, meest bijzondere of verrassendste video bij dit muziekstuk toont gastheer Dagan Cohen tijdens Upload Klassiek en wordt live begeleid door Daria van den Bercken.

Upload Klassiek heeft zijn première op 9 juli tijdens de 25e editie van de Robeco SummerNights, voorheen Robeco Zomerconcerten, en trekt daarna door het land. Filmpjes kunnen worden ingestuurd via robecosummernights.nl/uploadklassiek.

Bron: Adformatie