Twee coproducties ondersteund

De filmprojecten Rey van Circe Films en La última Tierra van Fortuna Films worden ondersteund met een bijdrage van het Hubert Bals Fonds Plus. Beide producenten ontvangen €50.000 van het Nederlands Filmfonds.

Rey is de tweede film van de Chileense regisseur Niles Atallah (1978), wiens debuutfilm Lucia in 2010 in première ging op het filmfestival van San Sebastian. Rey wordt een audiovisuele ervaring die de romantische visioenen verbeeldt van een Franse avonturier die in de 19e Eeuw in Chili een eigen koninkrijk stichtte. Rey wordt geproduceerd door Diluvio uit Chili en gecoproduceerd door het Franse Mômerade, het Duitse Unafilm en de Nederlandse producent Circe Films.

La última Tierra is het speelfilmdebuut van Pablo Lamar (1984) uit Paraguay, wiens twee eerdere korte films I Hear Your Scream (2008) en Night Inside (2009) in première gingen op het filmfestival van Cannes. Op een verstilde bergtop waar het leven nooit veranderd is, neemt de oude Amancio afscheid van zijn vrouw. La última Tierra wordt geproduceerd door Sapukai Cine uit Paraguay en gecoproduceerd door het Franse Mandra Films, het Braziliaanse Bananeira Filmes en de Nederlandse producent Fortuna Films.

HBF Plus is een programma van het Nederlands Filmfonds en het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dat met succes Nederlandse filmproducenten betrekt bij internationale coproducties. De volgende selectieronde vindt plaats in oktober 2013.

Bron: Nederlands Filmfonds