Afstudeerfilm ‘SCHOOLFEEST’ geselecteerd voor het Los Angeles Comedy Festival ’13

De HKU afstudeerfilm SCHOOLFEEST van regisseurs Merijn Scholte Albers & Tobias Smeets is geselecteerd voor het Los Angeles Comedy Festival 2013. Het LA Comedy Festival is het grootste comedy festival van de Verenigde staten met feature films, live comedy acts, short films en een screenplay competition.

Schoolfeest is een zwarte komedie over leraren op een middelbare school. Edwin (Rutger de Bekker) werkt al jaren als conrector op een middelbare school. Na een vermoeiende werkdag wil de jarige gymleraar (Han Oldigs) een biertje doen. Edwin voelt daar niets voor, maar de nieuwe docent (Turan Furat) doet mee, dus kan hij niet achterblijven. Ze worden stomdronken in de conrectorskamer, waar Edwin een grote fout maakt. Als de zoon van de directeur dit blijkt te hebben gefilmd, overschrijden de leraren met hun potsierlijke pogingen om alles te verbloemen grens na grens.

In 2011 studeerde Merijn Scholte Albers en Tobias Smeets met ‘Schoolfeest’ af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De crew bestaat uit een mix van studenten en afgestudeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Nederlandse Film en Televisie Academie. Hoofdrollen in de film zijn voor; Rutger de Bekker, Han Oldigs en Turan Furat, daarnaast spelen o.a. Caspar Smeets, Harry van Rijthoven, Fresku, Wimie Wilhelm, Hiske van der Linden en Har Smeets mee.

Schoolfeest beleefde afgelopen september haar première op het Nederlands Film Festival binnen de debuutcompetitie en draaide op het Eindhovens Film Festival ’12. Op het Eindhovens Film Festival ‘12 won de film drie prijzen (beste film, beste acteerprestatie, beste montage). Het LA Comedy Festival betekent de Internationale première voor Schoolfeest.

Op dit moment zijn de makers bezig met het schrijven van een serie naar aanleiding van Schoolfeest.

Bron: Schoolfeest