Publiek zelf distributeur van nieuwe speelfilm GAME met Susan Visser

De psychologische thriller GAME met onder andere Susan Visser zal door het publiek zelf in de bioscoop geprogrammeerd en online gedistribueerd worden. Vanaf 29 augustus 2013 is GAME te zien in de bioscoop via We Want Cinema, het online platform waarop je samen bepaalt wat er draait in de bioscoop.

Het publiek kiest op wewantcinema.com een bioscoop en tijd. Na het kopen van het eerste kaartje staat het event gepland. Zodra er voldoende mensen een ticket kopen gaat de voorstelling door. Ook is de film per 29 augustus te zien via Video OnDemand. Met een speciale player kunnen bezoekers de film delen met vrienden via sociale media. Door zich aan te melden als ‘affiliate distributor’ ontvangen zij een percentage van de inkomsten bij verkoop via deze weg. Op die manier wordt de film een succes op basis van de ‘likes’ en ‘shares’ van het publiek.

GAME
James Brooke (gespeeld door de Britse Roy Marsden) is een Britse gepensioneerde diplomaat en recreatief jager. Na jarenlang in Afrika gestationeerd te zijn geweest, woont hij nu in Amsterdam met zijn jongere Nederlandse vrouw Annette (Susan Visser, o.a. GOOISCHE VROUWEN). Ze leiden een rustig en comfortabel leven aan de Amsterdamse grachten. James is opnieuw gevraagd voor een diplomatieke functie door het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. In deze onstabiele politieke tijden is er behoefte aan nieuwe gezichten en James wordt weer van stal gehaald. Er is hem een comfortabele functie aangeboden. Eén die zowel hij als zijn ambitieuze vrouw niet kunnen weigeren.

Als hun dochter Susan (Leila Mimmack), net ontslagen uit een psychiatrische kliniek, samen met haar Keniaanse vriend Robert (Jotham Annan) besluit om naar ‘huis’ te komen, ontstaat er een grimmige sfeer. De plannen van James en Annette komen onder vuur te liggen door de langzame ontrafeling van een duister geheim uit het verleden. James en Annette zetten alles op het spel om hun toekomst veilig te stellen.

GAME is de eerste film in Nederland waarbij het publiek zelf online distribueert. Deze vorm van publieksdistributie sluit direct aan op de filosofie van zowel de film als producent NMNC Films. Zelf verantwoordelijkheid nemen en het individu staan hierin centraal. NMNC Films maakt films met een maatschappelijke relevantie die met kleine budgetten en zonder jarenlange planningen tot stand komen. Door de inzet nieuwe digitale mogelijkheden wil NMNC films samen met de kijker en zonder tussenkomst van publieke gelden het succes opbouwen.

Bron: Nederlands Film Festival